Szia!

Bernáth Csilla vagyok, a KreáCicó horgolt játékok tervezője és készítője.

Kislány korom óta elbűvölt a horgolás csodás világa. Művészként tekintettem mindazokra, akik ismerték a horgos végű tű használatának titkát. Éppen ezért nem nyughattam mindaddig, míg nagymamám be nem avatott a rejtélybe.

Első próbálkozásom egy kifejezetten kezdőknek való, ám rendkívül látványos, blokkokból álló pulóver volt. Ezt aztán gyorsan követte több horgolt ruhadarab, lakásdekorációs apróság és egyéb horgolt ajándéktárgy.

Amigurumival (horgolt játékok készítésével) harmadik gyermekem megszületését követően kezdtem el foglalkozni, és bátran mondhatom, azonnal rabul ejtettek ezek az apró figurák.

Eleinte persze mások által tervezett minták alapján keltettem életre a fonalakat, ám hamar rájöttem, hogy saját egyéniségemet úgy fejezhetem ki legjobban, ha a játékaimnak nem csak a színvilágát, de a formáját is magam határozhatom meg.

Ezzel aztán elkezdődött KreáCicó játékos horgolása. :-)

 

De hogy miért is a Cicó kreál?

Na, nem azért mert olyan nagy macskabolond lennék! Ennyire azért nem volt triviális az elgondolás. Ám amikor a névválasztáson töprengtem , a legfőbb kérdésre kerestem a választ. Ez pedig így hangzott:

Kinek alkotok?

De az őszinte felelet még engem is meglepett :

Nem elsősorban a gyermekeknek, hanem a máig bennem élő gyermeknek.

És ugyan milyen jelkép, vagy logó alapján azonosították alkotásainkat, mikor még a nevünket sem tudtuk leírni?... Igen. Az ovisjel volt az, ami ott szerepelt minden rajzunkon és feladatlapunkon. A pólókon és a kis cipők belsejében. Azt pedig, bizonyára te is kitaláltad, hogy az én "azonosító" jelem a cicafej volt. Egy kedves, mindig mosolygós cicafej.

Mára pedig ez a cicafej szerepel valamennyi termékcímkén, szórólapon és horgolásmintán.

Ahogy aztán egyre sokasodott a játéksereg, úgy érdeklődtek egyre többen nem csak az általam horgolt figurák, de a készítés folyamata iránt is. Ezért aztán elkezdtem rögzíteni gondolataimat, majd elindítottam a Horgolásminták játékosan blogomat, mert a horgolás csupa játék.

Ide időről-időre kerülnek új bejegyzések, melyek lépésenként mutatják neked az utat, hogy elkészíthesd saját ölelnivaló alkotásaidat.

Jó szórakozást és tartalmas kikapcsolódást kívánok!

 

Ezeken a helyeken keressél:

  • Facebook: KreáCicó – Csilla Horgoldája
  • Meska: Horgolozoo.meska.hu

Ide írhatsz levelet:

  • E-mail: kreacico@gmail.com

 

A bejegyzésben szereplő valamennyi fotó Kalász Vivi budapesti műtermében készült: Kalász Vivien Photography, www.kalaszvivien.com